tirsdag 16. juli 2013

Regnbuegenser


Regnbuegarnet var så gøy å strikke med at genseren ble ferdig i full fart. Litt ekstra pynt ble det og. En av stripene ble en hjerte-stripe og et av hjertene sydde jeg rundt med rød tråd for å fremheve det. Så strikket jeg en liten Marihøne og sydde på. Både hjertet og marihønen ble godt mottatt av 6-åringen.

Men prøve på? Mamma! Det er tross alt til vinteren jeg skal bruke den genseren... Her måtte det bestikkelser til... og bildet tatt i full fart før genseren for av igjen. Jeg fikk i alle fall sett at den passer! Men den er så lang at den kvalifiserer som tunika. Men det gjør jo ingenting.






onsdag 10. juli 2013

Spenning i strikketøyet...



Midt i all Marius strikkingen min, datt to nøster Kauni ned i postkassen min. Særdeles raskt ekspedert og levert fra To damer. De hadde til og med håndskrevet en hilsen på følgeseddelen. Kan anbefales, jeg kommer garantert til å bestille der igjen.

Så tilbake til Kaunien. Typen er EQ, regnbuefarget med nydelig lange fargeskift. Marius-strikketøyet fikk raskt plass i kurven. Mottakerne kan neppe snu seg på magen enda og Marius tunikaene passer til en middels barnehagestarter. Dermed tar de neppe skade av å vente en uke ekstra.

Jeg la opp til en enkel genser og nistrikket meg gjennom vrangborden. Så kunne endelig striporamaet begynne. Spennende start med Orange, men hvor lang tid tar det før det går over i gult? Og når sniker grønnfargen seg inn i det gule? Slike spennende spørsmål må man ha svar på fort, dermed ble kvelden i går lang,...veldig lang. Og i kveld venter fortsettelsen...blir det blått? lilla? fiolett? Kan nesten ikke vente. Nerd sa du?, neida, bare litt over gjennomsnittlig interessert..

søndag 7. juli 2013

Hva er det med Marius?

Er det fargene? Mønsteret? kombinasjonen? eller tradisjonen?.... Noe må det i alle fall være, for sånn jeg ser det er det ingen over og ingen ved siden av. Den må være selve symbolet på Norsk strikk. Selv synes jeg vel etter hvert Marius er pittelitt kjedelig. Veldig fin altså, og veldig mye både strikket og brukt hjemme hos oss også. Men bare veldig lite spennende.

Kjedelig eller ikke.. jeg strikker den likevel jeg... og det blir garantert ikke siste gang heller. Denne gangen har jeg strikket tunika i de helt tradisjonelle fargene. Dette er nemlig en gave med ønskete farger og minstejenten er bare prøvekanin. Gavemottaker har fått to små jenter... altså ligger det i kortene at tunika nummer to også straks er ferdig.. Den har omvendte farger med rødt i bunn.


Og hun var nå søt denne prøvekaninen da... kanskje hun trenger en Marius til barnehage start? Ha!... der ser du... det baler bare på seg... klart hun må ha Marius i barnehagen... og søstrene... vel eldste har en rød, men mellomste? Listen min bare vokser og vokser. Så mange tunikaer bare jeg har strikket er det kanskje ikke så rart det går godt for Marius.

 
Jeg snekret sammen en lueoppskrift også. Litt matching er jo kjekt eller? Og stakkers minstemor må vise frem ull lue i sommer solen. Tja.. den vestnorske sommeren er kanskje, men bare kanskje, for varm for ull lue. Tunikaen derimot, var helt passelig. En ettermiddag i juli.
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...