tirsdag 3. juli 2012

Sommerstrikk

De siste årene har jeg tenkt hvert år at jeg skulle strikket en fin hvit jakke i bomull til å bruke over sommerkjoler. Aldri har jeg rotet meg til å få strikket en før høsten har banket på døren. Men i år klarte jeg endelig å få strikket en enkel hvit jakke til eldstejenten. Perfekt til bruk over kjoler når sommervarmen glimrer med sitt fravær...

Faktisk passet det veldig fint at jakken ble ferdig på lørdag, siden vi skulle fjonge oss til besøk søndag. Eldstejenten var strålende fornøyd og klar i finstasen på et blunk. Dermed ble det litt venting for henne og hun var grei og skulle hjelpe meg å bade minstejenten. Mens jeg kledde av minsten på stellebordet, satt eldstejenten utålmodig på badekarkanten. Så utålmodig var hun at hun plutselig falt bakover opp i badestampen som stod oppi badekaret.... Hele finstasen var kliss våt og full i babyolje, heldigvis slo hun seg ikke... Eldstejenten var helt fra seg og mente det var min feil, siden jeg hadde satt badestampen akkurat der hun hadde tenkt å falle.. nemelig oppi badekaret..

Det løste seg fint og vi fant et nytt antrekk som ble godtatt.. men utrolig irriterende med alt det stresset for å få jakken ferdig, også kunne hun ikke bruke den likevel siden den var kliss våt....

Fakta om jakken ellers er mandarin petit fra sandnes, modell 4 fra dette heftet, pinne 3.

Når det gjelder å strikke i bomull er det vel delte meninger om dette.. Jeg synes det har gått fint og skal klare å strikke en jakke til mellomste også. Men så blir det nok ikke mer bomull på en stund. Jeg lengter nemelig tilbake til mykt, mykt ullgarn... og da passer det jo fint å begynne å tenke på høstgarderoben.1 kommentar:

Charlotte sa...

Hehe... Uff, så kjedelig. Måtte le litt likevel. Har en treåring i hus som kunne servert akkurat den samme beskyldningen. Er bare å stålsette seg til puberteten skjønner jeg... :) Jakken ble nydelig da. Den kommer nok i bruk mange, mange ganger med de sommerene her i landet... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...