fredag 26. oktober 2012

BabytepperEn fordel med at jeg har blogget lite i det siste er jo at jeg har strikket mye jeg ikke har vist frem. Til minstejenten ble født strikket og heklet jeg for eksempel tre ulike babytepper. Jeg fikk det for meg at babytepper var tingen denne gangen, og strikket vel ikke så veldig mye annet til henne. Egentlig er jeg veldig glad for det nå, for teppene er i bruk hver dag og det tenker jeg de vil være helt frem til hun slutter å sove på dagtid om 2-års tid..

Lang brukstid altså, og vel verdt å bruke litt tid på. Til sammenlikning ble hentesettet (i ull str 0 mnd) bare brukt noen få ganger. Men for all del, ville ikke vært foruten det heller. Men tilbake til teppene:

Det første teppet er fra Sandnes garn. Det er heklet 7 X 7 (49!?) lapper som er sydd sammen. Det tok sin tid og ikke var jeg så fornøyd med fargevalget heller. Jeg var så ivrig etter å komme igang at jeg bare tok  det garnet jeg hadde liggende.. det var vel ikke samme sort engang. Det hvite er dale babyull, mens det rosa og lilla er sisu. Likevel er det dette teppet jeg liker absolutt best i dag. Hvis det frister, finner du det i dette hefte.


Teppe nummer to er Prinsesvøpet. Dette teppet har jeg strikket to ganger før, som barselgaver, og når jeg fant ut at vi skulle ha nummer tre måtte jeg jo bare strikke et til oss også. Det er et flott teppe, men litt langtekkelig å strikke.. iallefall den ytterste kanten. Når jeg kom inn i mønsteret og slapp å se på oppskriften hele tiden, gikk det likevel relativt raskt. Teppet mitt er strikket i Dale babyull. Ferdig måler det hele 120 x 120 cm. Det synes jeg egentlig er litt stort som babyteppe. Når hun har det rundt seg henger det alltid et langt slep ned, og det kan jo være litt i veien. Men for all del, til dåpen er jo dette en soleklar vinner. Oppskrift finner du gratis Her.Det siste teppet er også heklet. Det har litt større og litt færre lapper. 5 x 6. Det er heklet i sandnes alpakka. Alpakka kan være litt loete til baby, men jeg synes ikke det har vært et problem. Ellers liker jeg fargene på dette teppet godt. Det finnes i samme hefte som det første. Her.


Så får vi håpe hun holder varmen i vinter... det skal iallefall ikke stå på teppene..


5 kommentarer:

Beate sa...

wow! For en teppesamling! kjempe flotte :)

Tebasile sa...

Flotte tepper. Det kan man aldri få for mange av.

MarJE sa...

Du store min så flink du er!!!!
Heilt fantastisk flotte tepper alle tre. Dei vert det nok herlig å få varme seg på i vinter :)
God helg til deg.

Christina sa...

Så flotte tepper. De blir gode å ha når kulda kommer.

Grete sa...

Så flotte baby tepper du har laget :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...