onsdag 18. mars 2015

Vårkjole


Vest med bladmønster har jeg strikket mange ganger før, men denne gangen ble jeg inspirert av 2vranges bløde blade  Og vesten fikk denne gangen bli til en kjole. Fornøyd liten jente syntes det var helt supert - og når hun i tillegg fikk gå uten jakke for å ta bilder i hagen var hun storfornøyd.

Jeg brukte mønsteret til sandnes garn, topp med bladmønster istedefor bløde blade. Begge er designet av Lene Holm Samsøe, men bløde blade strikkes overfra og ned, mens topp med bladmønster strikkes nedenfra og opp. Dermed blir bladene motsatt vei.

Jeg valgte å bruke topp med bladmønster rett og slett fordi det var det jeg hadde liggende.


 
Jeg brukte tynnere garn enn mønsteret denne gangen og måtte dermed ta i bruk rustne matteferdigheter.. Det gikk greit denne gangen også, men skapte en del frustrasjon underveis. I tillegg måtte jeg legge opp flere masker og felle for å få kjole og ikke vest.
 
Fakta ellers er sandnes tynn alpakka, pinne 2,5 og 3 Brukte litt over 100gram - passende til en snart 3 åring.

3 kommentarer:

Veronica A. sa...

Supersøt!

LisaM sa...

Kjempefin!:) Disse bladtoppene til Lene Holme Samsøe blir vi nok aldri lei. Jeg har akkurat blogget en gul Bella;)

Birgitte sa...

Hei! Så mye fin strikk du viser frem på bloggen, her var det mye inspirasjon å hente! Legger meg til som følger:) Søt kjole - bladmønster er så fint :) Jakka i innlegget under var også superfin! Ønsker deg en fin strikkehelg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...