torsdag 1. november 2012

Lue og hals med hjerter

 Ny lue og hals til minsten. Denne gangen har jeg strikket etter eget hode.. veldig kjekt, men siden det egentlig var tiltenkt mellomste på 3, har jeg vel bommet litt når det sitter som et skudd på fem-måneders babyen.

Synes det sitter veldig godt på, spesielt luen. Halsen er jeg litt mer usikker på, den har en tendens til å brette seg litt opp, noe jeg synes mange halser gjør. Det gjør jo ikke så mye hvis det bare er litt, for når man tar jakke eller dress utenpå vil halsen holde seg fint på plass. Så litt oppbrett kan vi vel leve med.

Garnet er Sisu, restegarn og pinne nummer 3.
Lueoppskriften er helt enkel: str 6 mnd. Legg opp ,104 masker strikk 2 rette, 2 vrange i ca 4 cm. En runde rett (til brettekant) og 4 cm til  med 2 rette, 2 vrange. Strikk ca 8 cm rettstrikk. Jeg har strikket inn hjerter med 7 maskers mellomrom: Sånn ca:


Jeg fikk tre rader med hjerter. Deretter felte jeg en enkel felling. Strikk 8 masker, så to rett sammen hele veien rundt, en runde uten felling, deretter 7 masker, 2 rett sammen hele veien rundt. Fortsett å felle på annenhver runde med en maske mindre mellom hver gang. Avslutt når det er ca 12 masker igjen. Trekk tråden gjennom maskene. 

Øreklaffene er plukket opp 18 masker og strikket rillestrikk (start ca 7 cm fra midt bak) . Maskene er plukket opp i brettekanten på vrangborden. Strikk til du har tre riller og fell så en maske i begynnelsen og slutten av hver pinne. Når du har 3 masker igjen strikker du bånd til å knyte under haken, ca 17 cm. 

Sy opp brettekanten på luen til slutt og fest tråder.

6 kommentarer:

Grete sa...

Kjempelekker lue og hals :)

Snuppesnella sa...

Kjempefint !

Tante Constanse sa...

Så skjønn! :)

nragnhild sa...

Søt lue og hals! :)

Mye fint i bloggen din, kommer helt sikkert innom senere også :)

Guri sa...

Knallfint sett! Lua ser veldig fin ut i fasongen :)

StrikkePia sa...

Denne oppskriften skal jeg prøve!! :-)
Kjempe fin!! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...